دسترسی همگانی(OPAC) نام کتابخانه در اوپک

طراحی و ارزیابی پپتید ضد میکروبی علیه سودوموناس آئروجینوزا در شرایط برون تنی و درون تنی (1402) / کمیزی ، مهسا، نویسنده
نوع مدرک:متون چاپی
سرشناسهکمیزی ، مهسا، نویسنده
رده‌بندی کنگره :‭BIO microb
عنوان :طراحی و ارزیابی پپتید ضد میکروبی علیه سودوموناس آئروجینوزا در شرایط برون تنی و درون تنی
عنوان موازی :Design and evaluation of antimicrobial peptide against Pseudomonas aeruginosa: in vitro and in vivo
ناشر:دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی: اصفهان
سال نشر :1402
صفحه شمار:88ص
شابک/شاپا25323
یادداشتپایان نامه کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی گرایش میکروبهای بیماریزا
شناسه افزوده :فصیحی-رامندی ، مهدی، نویسنده
توصیفگرهاعفونت چشمی، سودوموناس آئروجینوزا، پپتید های ضد میکروبی، مقاومت آنتی بیوتیکی  Design and evaluation of antimicrobial peptide against Pseudomonas aeruginosa: in vitro and in vivo
چکیده :مقدمه: کراتیت باکتریایی ناشی از سودوموناس آئروژینوزا به دلیل استفاده ی طولانی مدت از لنزهای تماسی، بسیار شایع است و ممکن است منجر به سوراخ شدن قرنیه یا حتی از دست دادن بینایی شود. از طرفی سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن گرم منفی فرصت طلب MDR ESKAPE است و توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک "پاتوژن اولویت دار" مقاوم به آنتی بیوتیک معرفی شده است. به دلیل این بحران مقاومت آنتی بیوتیکی در میان پاتوژن ها، کشف و توسعه استراتژی‌های درمانی جایگزین بشدت لازم است. با توجه به اثر کشنده سریع و خاصیت ضد التهابی پپتید های ضد میکروبی، میتوان از آنها بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.
موادو روشها: در این مطالعه یک پپتید ضد میکروبی تعییر یافته از CM11، تحت عنوان WCM11 طراحی و سنتز شد و میزان MICآن برعلیه سودوموناس آئروژینوزا به روش میکروبراث دایلوشن بررسی شد و MBC آن با توجه به مقادیر MIC ومقادیر بالاتر از آن مورد بررسی قرار گرفت، و در نهایت میزان MTT آن بر روی رده سلولی A549 در آزمایشگاه ارزیابی و تعیین شد و سپس عملکرد آن با مدل حیوانی در 4 گروه کنترل منفی(بدون دارو)، کنترل مثبت(آنتی بیوتیک کرامفنیکل) و گروه های تست با غلظت های 12 و 24 آزمایش شد و پس از انجام جراحی از نظرکشت میکروبی و تغییرات هیستوپاتولوژیک قرنیه مطالعه شد.
نتایج: نتایج MIC پپتید پس از 24 ساعت برای سویه مورد نظر 6 میکروگرم در هر میلی لیتر و نتایج MBC برابر با 25 میکروگرم در هر میلی لیتر بدست آمد. ارزیابی نتایج MTT نشاندهنده ی یک پاسخ وابسته به دوز بود و در غلظت های 8، 15، 31، 63، 125 تا 100% زنده مانی و در غلظت های 250، 500 و 1000تا حداقل 67% زنده مانی را نشان داد. نتایج کشت میکروبی کلرامفنیکل 20 cfu و غلظت 12 پپتید 100-10 cfuرشد را نشان دادند و غلظت 24 هیچ رشدی نداشت. در نهایت ارزیابی نتایج هیستوپاتولوژی در گروه سودوموناس به صورت تخریب لایه اپی تلیوم و ارتشاح شدید سلول های التهابی در استرومای قرنیه مشاهده شد. میزان تغییرات در گروه کلرامفینکل و WCM11 در غلظت های 12 و 24 به ترتیب کمتر شده است علاوه بر این در دوز 244X: در قرنیه ادم مشاهده شد.
بحث و نتیجه گیری: ارزیابی نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که پپتید WCM11 عملکرد خوبی در مهار رشد باکتری و از بین بردن آن داشت و میزان سمیت پپتید برای سلولهای رده انسانی کم بود و نتایج هیستوپاتولوژی پپتید نشاندهنده ی کاهش سلولهای التهابی و ارتشاح آنها وکاهش تخریب بافت قرنیه را نشان داد
لینک ثابت رکورد:../opac/index.php?lvl=record_display&id=14267
زبان مدرک :فارسی
شماره ثبتشماره بازیابینام عام موادمحل نگهداریوضعیت ثبتوضعیت امانت
25323‭BIO microb ‭ پایان‌نامهدانشگاه شهید اشرفی اصفهانیاسناد مرجعغیر قابل امانت

کاربران آنلاین :16