دسترسی همگانی(OPAC) نام کتابخانه در اوپک

توهین، مصادیق و احکام تکلیفی و وضعی آن در فقه (1402) / میرافضلی ، مریم، نویسنده
نوع مدرک:متون چاپی
سرشناسهمیرافضلی ، مریم، نویسنده
رده‌بندی کنگره :‭GUR ‭79 1402
عنوان :توهین، مصادیق و احکام تکلیفی و وضعی آن در فقه
عنوان موازی :The issue of insulting examples and its obligatory and conditional rulings in jurisprudence
ناشر:دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی: اصفهان
سال نشر :1402
صفحه شمار:85ص
شابک/شاپا25066
یادداشتپایان نامه کارشناسی ارشد : فقه و حقوق
شناسه افزوده :امیریان ، امین، استاد راهنما
سمیعی ، طاها، استاد مشاور
توصیفگرهاتوهین، احکام تکلیفی، احکام وضعی، فقه.  Insulting examples of mandatory rulings, conditional rulings, jurisprudence.
چکیده :توهین یکی از آفات اخلاقی اسلام است به صورت گسترده‌ای در سطح جهان در حال شیوع است که به قداست زدایی و مبارزه با حیا و حیثیت افراد جامعه و ارزشهای مذهبی می‌پردازد، این رذیله اخلاقی صدمات جبران ناپذیری بر آسایش و امنیت روانی افراد جامعه خواهد داشت و گاهی نیز به عادی سازی ضد ارزرشها در جامعه منجر خواهد شد.
توهین عبارت است از الفاظ و یا رفتاری که موجب تحقیر دیگران می‌شود و در دو گونه ساده که شامل توهین به افراد عادی جامعه که مستوجب تعزیرات است، و توهین مشدد که در توهین به مقدسات اسلامی و نسبت قذف دادن به سایر افراد که مستوجب حد است صورت می‌گیرد. توهین به مقدسات دینی نوعی کج دهنی کردن به آن است که باعث کجروی افراد اجتماع می‌شود.
دین مبین اسلام در احکام تکلیفی خود این عمل را حرام دانسته و در برخی موارد حکم به قتل فرد توهین کننده داده است، و در احکام وضعی آثار و پیامدهای توهین را بر شمرده که همه شامل تحقیر و کوچک نمودن دیگران نمی‌شود که آن نیز حرام می‌باشد و اصل حفظ آبرو و عزت نفس مومنان می‌باشد. لذا محقق در این نوشتار با روش توصیفی- تبیینی به بررسی احکام وضعی و تکلیفی و مصادیق توهین پرداخته است تا در چهار فصل به صورت مفصل به این رذیله اخلاقی بپردازد و به نوعی آگاهی بخشی را ارائه دهد
لینک ثابت رکورد:../opac/index.php?lvl=record_display&id=14076
زبان مدرک :فارسی
شماره ثبتشماره بازیابینام عام موادمحل نگهداریوضعیت ثبتوضعیت امانت
25066‭GUR ‭79 1402 پایان‌نامهدانشگاه شهید اشرفی اصفهانیاسناد مرجعغیر قابل امانت

کاربران آنلاین :86