دسترسی همگانی(OPAC) نام کتابخانه در اوپک

احیا دریاچه ارومیه و تاثیر آن بر حق بر محیط زیست سالم (1402) / یمینی سلطان ، افسانه، نویسنده
نوع مدرک:متون چاپی
سرشناسهیمینی سلطان ، افسانه، نویسنده
رده‌بندی کنگره :‭LAW I ‭170 1402
عنوان :احیا دریاچه ارومیه و تاثیر آن بر حق بر محیط زیست سالم
عنوان موازی :The restoration of Lake Urmia and its impact on the right to a healthy environment
ناشر:دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی: اصفهان
سال نشر :1402
صفحه شمار:94ص
شابک/شاپا25077
یادداشتپایان نامه کارشناسی ارشد :رشته حقوق گرایش بین الملل
شناسه افزوده :آرش پور ، علیرضا، استاد راهنما
یراقی ، مهشید، استاد مشاور
توصیفگرهادریاچه ارومیه، حق بر محیط زیست سالم، کنوانسیون رامسر، حوضه آبریز دریاچه ارومیه، احیا دریاچه ارومیه.  Lake Urmia, the right to a healthy environment, Ramsar Convention, the catchment area of Lake Urmia, restoration of Lake Urmia
چکیده :دریاچه ارومیه یکی از دریاچه های مهم و تاریخی کشور ماست. از اواسط دهه80 که سطح آب دریاچه ارومیه بطور چشمگیری شروع به کم شدن کرد، بررسی نوسانات سطح آب دریاچه ‌ها به لحاظ اهمیت، ماهیت و موقعیت این مجموعه های آبی در سال ‌های اخیر اهمیت ویژه ای پیدا کرده‌است.
سازمان محیط زیست ایران اکثر نقاط این دریاچه را به عنوان پارک ملی شناسایی نموده‌است. این اکوسیستم کم نظیر به دلیل تغییرات اقلیمی یا حتی پروژه های شکست خورده و بهره بری نامناسب خشک شده است.احیا این دریاچه از ضرورت خاصی برخوردار است وآثاری که بر محیط زیست سالم می گذارد حائز اهمیت است.
با مطالعه در مقالات و کتاب هایی در این زمینه، می توان دریافت که نقش مردم و دولت در جهت حفظ سایر منابع و یا حتی احیا دوباره این دریاچه چه می تواند باشد.همچنین به بررسی اهمیت دریاچه ها در حقوق ایران و حقوق بین الملل و موافقت نامه و کنوانسیون های مهم از جمله کنوانسیون رامسر می پردازیم.همچنین راهکار های پیشنهادی با تکیه بر حقوق داخلی و اسناد بین المللی،راهی در جهت احیا این دریاچه مهم و پیشروی به سوی یک محیط زیست سالم با تکیه بر اصول مربوطه از اهمیت بحث و بررسی در این زمینه است.
همچنین با تمرکز بر روی برنامه های احیا، قدمی به سوی محیط زیست سالم برداشته می شود. حفاظت از منابع طبیعی و ملی همچون دریاچه ارومیه، با حفاظت از محیط زیست سالم بر پایه حق بهداشت و اصل احتیاط، هم قواعد بین المللی رعایت می شوند و هم منابع طبیعی برای نسل های آتی نگهداری خواهد شد.
درانتهای این رساله به این نتیجه می رسیم که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عوامل بحران زیست محیطی دریاچه ارومیه، کشاورزی است. با وجود مصوبه ممنوعیت توسعه سطح زیر کشت اراضی کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی در شناسایی و اقامه دعوا علیه توسعه دهندگان اهمال ورزیده و باعث رشد روند توسعه شدند.
در دهه های گذشته علاوه بر هدر رفت آب در حوضه و عدم تخصیص حق آب دریاچه، هیچ بهبودی در معیشت و امنیت غذایی مردم منطقه ایجاد نشده و عدم تخصیص حق آب دریاچه ارومیه منجر به پسروی آب، کاهش وسعت آن به میزان قابل توجه و تبدیل شدن قسمت های اعظم آن به نمکزار شد
لینک ثابت رکورد:../opac/index.php?lvl=record_display&id=14088
زبان مدرک :فارسی
شماره ثبتشماره بازیابینام عام موادمحل نگهداریوضعیت ثبتوضعیت امانت
25077‭LAW I ‭170 1402 پایان‌نامهدانشگاه شهید اشرفی اصفهانیاسناد مرجعغیر قابل امانت

کاربران آنلاین :306